Blogg

Hvor dypt skal du egentlig gå i knebøy?

Et spørsmål som stadig dukker opp i både kommentarfelt og på treningssenteret er: Bør man stoppe på 90 grader, eller gå så dypt som mulig i knebøy?


Dypere knebøy gir bedre effekt – for de fleste

Når målet er muskelvekst, styrke og overføring til hverdagslige aktiviteter, peker forskningen tydelig i en retning: Større bevegelsesutslag gir best effekt. Å gå dypt, gjerne under parallell, utfordrer muskulaturen mer, spesielt setemuskulaturen og framside. Det fører til:

  • Økt muskelaktivering

  • Bedre overfør…

Les mer...…

Trening eller hverdagsaktivitet?

Det mest optimale for helsen er selvsagt en kombinasjon av både regelmessig trening og hverdagsaktivitet, men når man står overfor et valg der man kun kan velge en, tyder mye på at det er hverdagsaktiviteten som bærer den største positive helse effekten. Kroppen vår er rett og slett ikke laget for å sitte stille hele dagen. Vi er skapt for bevegelse, og gjennom min erfaring som personlig trener de siste 11 årene, ser jeg en tydelig parallell mellom de som har god helse og de som sliter med helse…

Les mer...…

Den mest effektive treningsformen – Oppsummering av miniserien

I denne miniserien har jeg gått gjennom fem av de mest populære treningsformene på treningssenteret og rangert dem ut fra fem ulike faktorer: styrke, muskelvekst, kondisjon, tidseffektivitet og mobilitet. Poenget med denne rangeringen har ikke vært å kåre en objektivt "beste" treningsform, men å se hvilken som gir mest helhetlig effekt for folk flest. Dette er selvfølgelig min subjektive vurdering, basert på erfaringer fra 11 år som personlig trener.

Resultatliste – fra minst til mest effektiv

Pla…

Les mer...…

Lavterskel funksjonell trening – den mest effektive treningsformen for helse?

I denne miniserien har jeg rangert ulike treningsformer på treningssenteret basert på fem faktorer: styrke, muskelvekst, kondisjon, tid og mobilitet. Nå har vi kommet til den siste delen i denne serien: lavterskel funksjonell trening

Hva mener jeg med lavterskel funksjonell trening?

Dette er i bunn og grunn CrossFit lik trenin, men uten de mest teknisk krevende elementene som olympisk vektløfting og avansert gymnastikk. Det betyr at øktene fortsatt er bygget rundt funksjonelle bevegelser, ofte i e…

Les mer...…

De 3 vanligste feilene på romaskinen – og hvordan du unngår dem

Romaskinen er et fantastisk treningsverktøy, men mange gjør noen vanlige feil som kan føre til at det går både treigere og veldig mye mer slitsomt enn nødvendig. Enten du er nybegynner eller erfaren, er det lurt å justere teknikken for å få mest mulig ut av hver økt. Her ser vi på tre av de vanligste feilene, og hvordan du kan rette dem.


Feil 1: For høy damperinnstilling

Mange tror at damperinnstillingen (den lille spaken på siden av romaskinen) fungerer som en motstandsknapp, og setter den automa…

Les mer...…

Løping – Kongen av kondisjon, men ikke uten svakheter

Dette er del 4 i miniserien hvor jeg rangerer ulike treningsformer på treningssenteret. Hvis du har fulgt med så langt, vet du at jeg vurderer trening basert på fem faktorer: styrke, muskelvekst, hjerte, tid og mobilitet.

Løping er utvilsomt en av de mest populære treningsformene, og det er lett å forstå hvorfor. Det krever minimalt med utstyr, kan gjøres hvor som helst, og gir store helsemessige fordeler. Men betyr det at løping er en komplett treningsform? Vel … ikke helt.

Viktig presisering: He…

Les mer...…

Bodybuilding-Den ultimate treningsformen for "personen" i gaten?

Dette er del 3 av miniserien der jeg rangerer de mest populære treningsformene på gymmen. Denne gangen ser vi på bodybuilding, eller det mange kaller “vanlig” styrketrening – altså trening med hovedfokus på muskelvekst (hypertrofi).


Som alltid er dette min subjektive vurdering, og jeg vet at ikke alle vil være enige. Men det viktigste er ikke hva jeg mener, det viktigste er at du finner en treningsform du trives med og som gir deg de resultatene du ønsker!


Så, hvordan scorer bodybuilding på de uli…

Les mer...…

VEKTLØFTING- Den ekte kongen av kraft?

Velkommen til del 2 av miniserien, hvor jeg rangerer ulike treningsformer på gymmen! Etter å ha vurdert styrkeløft i forrige innlegg, er det nå tid for en annen tungvekter i styrkeverdenen: vektløfting.

Som alltid vil jeg understreke at dette er min subjektive mening.

Så, hvordan scorer vektløfting på styrke, muskelvekst, kondisjon, tidsbruk og mobilitet? La oss finne ut av det!


Hva er vektløfting?

Vektløfting er en olympisk idrett der målet er å løfte mest mulig i de to øvelsene:

• Rykk (Snatch) – h…

Les mer...…

Styrkeløft – Kongen av kraft… eller,er den egentlig det? Del 1

Velkommen til miniserien hvor jeg rater ulike treningsformer på treningssenteret! Her gir jeg hver treningsform en vurdering basert på fem faktorer: styrke, muskelvekst, kondisjon, tidseffektivitet og mobilitet.

La meg bare understreke en ting først: Dette er min subjektive mening. Noen vil være enige, andre vil være helt uenige, og det er helt greit! Det viktigste er ikke hva jeg mener, men at du finner en treningsform du liker og trives med. Det finnes ingen fasit, og folk har ulike mål med tre…

Les mer...…

Finn 3 feil!

I dagens innlegg tar vi et humoristisk blikk på noen vanlige treningsfeil, inspirert av vår nyeste SoMe-film. Vi har plukket ut tre feil som, til tross for sin humoristiske vri, peker på små detaljer som faktisk kan ha stor betydning for treningsresultatene dine. Bli med på en rask gjennomgang av hva du bør unngå for å få mest mulig ut av hver økt!


Feil #1: Scrolling på telefonen mellom settene

Den mest åpenbare feilen! I filmen ser vi en person som scroller gjennom telefonen mellom settene. Men l…

Les mer...…